Repair Café Teylingen

JoJo wint het Appeltje van Oranje 2023!

“Wat een eer, wat een feest en wat een erkenning voor wat we met z’n allen dag in, dag uit vol liefde doen in de JoJo.” We zijn er helemaal vol van, we hebben het Appeltje van Oranje gewonnen. En niet zomaar een appeltje, de Grote Appel!! De hoofdprijs.

Op 4 oktober mochten we met een delegatie vanuit De JoJo naar Paleis Noordeinde in Den Haag voor de uitreiking van de Appeltjes van Oranje. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt door het Oranje Fonds aan initiatieven die iets bijzonders doen voor onze samenleving.


Thema Bruggen Bouwen

Dit jaar was het thema bruggen bouwen in de buurt. En dat is precies wat we in de JoJo doen! Hier ontmoeten mensen elkaar, die elkaar anders nooit zouden leren kennen. En dat heeft de jury ook zo gezien:


Winnaar Ontmoetingswerkplaats De Jojo uit Sassenheim weet een sterke gemeenschap te creëren. Bezoekers en vrijwilligers gaan hier makkelijk het gesprek met elkaar aan. Dat komt door de ongedwongen sfeer en de mix van activiteiten. Mensen komen hier voor bijvoorbeeld het Repair Café, de Weggeefwinkel, het naaiatelier of de fietsenwerkplaats. Een buurtinitiatief waar door vele vrijwilligers elke dag mooie bruggen tussen mensen worden gebouwd.


We mochten deze mooie prijs, die voor ons vergelijkbaar is met de Nobelprijs, ontvangen uit handen van Koningin Maxima. Een ontzettende eer! Ook Koning Willem-Alexander en Prinses Beatrix waren aanwezig bij de uitreiking. We mochten ook een praatje maken met ze. En als klap op de vuurpijl wil Maxima De JoJo ook een bezoek gaan brengen… Hoe leuk is dat!


Lees hier de toespraak tijdens de uitreiking van Koningin Maxima: https://www.koninklijkhuis.nl/documenten/toespraken/2023/10/04/toespraak-van-koningin-maxima-bij-de-uitreiking-van-de-appeltjes-van-oranje-op-paleis-noordeinde-in-den-haag


De prijs bestaat uit een prachtig bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix. En een geldbedrag van maar liefst 25.000 euro. Dat kunnen we natuurlijk goed gebruiken in De JoJo. En wie weet een mooi begin als we eind volgend jaar een eigen gebouw willen gaan aankopen?


“We zijn zo trots op alle vrijwilligers, bezoekers en mensen die ons in de afgelopen jaren gesteund hebben! Deze prijs is voor ons allemaal. Samen voor mekaar!” Aldus een beretrots bestuur


Foto:  ©Oranje Fonds 2023